6 definiții pentru Myriophyllum (gen de plante)

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

PENIȚĂ, penițe, s. f. 1. Diminutiv al lui pană1; penișoară. 2. Placă de metal, mică și concavă, terminată printr-un vârf despicat, care, montată sau fixată la un toc sau stilou, folosește pentru a scrie cu cerneală. 3. Numele a două specii de plante erbacee cu flori alburii, care cresc în ape adânci, stătătoare sau lin curgătoare (Myriophyllum spicatum și verticillatum).Pană1 + suf. -iță.

PENIȚĂ ~e f. (diminutiv de la pană) 1) Lamă mică concavă de metal, cu vârf ascuțit și despicat, care, fixată la un toc și muiată în cerneală, servește la scris. ~ de aur.Ce-i scris cu ~a nu tai cu bărdița ce e scris, scris rămâne. 2) Plantă erbacee cu frunze penate, capilare și cu flori alburii, care crește în apele stătătoare; vâsc-de-apă. /pană + suf. ~iță

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

peniță s. f., g.-d. art. peniței; pl. penițe

Dicționare relaționale

Indică relații între cuvinte (sinonime, antonime).

PENIȚĂ s. (BOT.; Myriophyllum spicatum și verticillatum) (reg.) brădiș, prisnel, prusten, mălura-bălții, vâsc-de-apă.

PENIȚĂ s. v. colilie, penișoară.

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

MYRIOPHYLLUM L., MIRIOFILUM, fam. Haloragidaceae, gen originar din America Centrală și de S, cu cca 40 specii, perene, acvatice, submerse. Flori (pe tip 4, rar pe tip 2, 2-8 stamine) obișnuit monoice, albe sau roșietice. Frunze adînc-penat-partite cu segmentele setacee, așezate în spirală pe tulpinile ramificate.

Intrare: Myriophyllum (gen de plante)
Myriophyllum (gen de plante)
gen de plante (I2.1)
  • Myriophyllum