11 definiții pentru software

din care

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

SOFTWARE s. n. (Inform.) Set de informații necesare funcționării unui computer (sistemul de operare, limbaje de programare, programe-aplicații etc.); soft2. [Pr.: softŭer] – Cuv. engl.

software sns [At: DEX / P: ~tuer / E: eg software] (Inf) Sistem de programare pentru computere și procedurile de aplicare a lor furnizate o dată cu computerul sau alcătuite de utilizator.

SOFTWARE s. n. (Inform.) Sistem de programe pentru computere și procedurile de aplicare a lor furnizate o dată cu computerul sau alcătuite de utilizator. [Pr.: -ŭer] – Cuv. engl.

SOFTWARE s.n. (Cib.; op. hardware) Suită de limbaje și de programe care permit unui sistem electric de elaborare a datelor să-și dezvolte operațiile pentru care este destinat. [Pron. soft-uer. / < engl. software, cf. soft – moale, ware – elemente].

SOFTWARE [-UÉR] s. n. (inform.) ansamblu de activități (codificare, organizare, analiză, programare) pentru calculatoarele electronice; soft. (< engl. software)

software s. (cib.; cuv. engl. americ.) ◊ „Programarea calculatorului, adică «softwarea» reprezintă [...] chiar 90% din valoarea utilajului.” R.l. 9 I 76 p. 1. ◊ „Asistență tehnică și întreținere pentru sisteme de calcul și software de aplicație.” R.l. 16 IX 93 p. 11 [pron. sóftuer] (cf. fr. software; BD 1964, DMN 1965; D. Am., TDE; DN3, DEX-S)

SOFTWARE [pr.: sóft-uer] n. Sistem de programe pentru computere. [Var. soft] /Cuv. engl.

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

!software (engl.) [ware pron. ŭer] (desp. soft-ware) s. n., pl. software-uri; abr. soft

software (angl.) [ware pron. ŭer] (soft-ware) s. n.

Dicționare relaționale

Indică relații între cuvinte (sinonime, antonime).

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

SOFTWARE [softueə] (cuv. engl.) s. n. (INFORM.) Set de instrucțiuni sau de programe cu care este echipat un computer; include sistemul de operare, programe utilitare, limbaje de programare și programe-aplicații.

Intrare: software
  • silabație: soft-ware info
  • pronunție: softŭer
substantiv neutru (N24--)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • software
  • software-ul
plural
genitiv-dativ singular
  • software
  • software-ului
plural
vocativ singular
plural
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

softwaresubstantiv neutru

  • 1. informatică Set de informații necesare funcționării unui computer (sistemul de operare, limbaje de programare, programe-aplicații etc.); soft. DEX '09 DN
    sinonime: soft
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.

Un articol lingvistic