10 definiții pentru software

school Articole pe această temă:


Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

SOFTWARE s. n. (Inform.) Set de informații necesare funcționării unui computer (sistemul de operare, limbaje de programare, programe-aplicații etc.); soft2. [Pr.: softŭer] – Cuv. engl.

software sns [At: DEX / P: ~tuer / E: eg software] (Inf) Sistem de programare pentru computere și procedurile de aplicare a lor furnizate o dată cu computerul sau alcătuite de utilizator.

SOFTWARE s. n. (Inform.) Sistem de programe pentru computere și procedurile de aplicare a lor furnizate o dată cu computerul sau alcătuite de utilizator. [Pr.: -ŭer] – Cuv. engl.

SOFTWARE s.n. (Cib.; op. hardware) Suită de limbaje și de programe care permit unui sistem electric de elaborare a datelor să-și dezvolte operațiile pentru care este destinat. [Pron. soft-uer. / < engl. software, cf. soft – moale, ware – elemente].

SOFTWARE [-UÉR] s. n. (inform.) ansamblu de activități (codificare, organizare, analiză, programare) pentru calculatoarele electronice; soft. (< engl. software)

software s. (cib.; cuv. engl. americ.) ◊ „Programarea calculatorului, adică «softwarea» reprezintă [...] chiar 90% din valoarea utilajului.” R.l. 9 I 76 p. 1. ◊ „Asistență tehnică și întreținere pentru sisteme de calcul și software de aplicație.” R.l. 16 IX 93 p. 11 [pron. sóftuer] (cf. fr. software; BD 1964, DMN 1965; D. Am., TDE; DN3, DEX-S)

SOFTWARE [pr.: sóft-uer] n. Sistem de programe pentru computere. [Var. soft] /Cuv. engl.


Dicționare morfologice

Se indică corespondența dintre forma de bază a unui cuvânt și flexiunile sale.

sóftware (angl.) [ware pron. ŭer] (soft-ware) s. n.


Dicționare relaționale

Nu reprezintă definiții, ci se indică relații între cuvinte.


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

SOFTWARE [softueə] (cuv. engl.) s. n. (INFORM.) Set de instrucțiuni sau de programe cu care este echipat un computer; include sistemul de operare, programe utilitare, limbaje de programare și programe-aplicații.

Intrare: software
  • silabație: soft-ware info
  • pronunție: softŭer
substantiv neutru (N24--)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • software
  • software-ul
plural
genitiv-dativ singular
  • software
  • software-ului
plural
vocativ singular
plural

software

  • 1. informatică Set de informații necesare funcționării unui computer (sistemul de operare, limbaje de programare, programe-aplicații etc.); soft.
    surse: DEX '09 DN sinonime: soft (inform.)

etimologie: