7 definiții pentru moldo

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

MOLDO- Element de compunere cu sensul de „moldovean”, care servește la formarea unor substantive și a unor adjective. – Din moldovean.

moldo- [At: DLR / E: moldovean] Element prim de compunere cu sensurile: 1-2 (Referitor la) Moldova. 3-4 (Referitor la) moldoveni (5).

MOLDO- Element de compunere care însemnează „moldovean” și care servește la formarea unor substantive și a unor adjective. – Din moldovean.

Moldo-Valahia f. vechiul nume al Principatelor-Unite, azi Regatul României.

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

CRONICA MOLDO-GERMANĂ, versiune prelucrată în limba germană a unui prototip comun cronicilor Moldovei din sec. 15. Scrisă la curtea lui Ștefan cel Mare, relatează evenimentele domniei acestuia cuprinse între 1457 și 1499. Cea mai veche dintre scrierile istorice din Moldova păstrate pînă azi.

CRONICA MOLDO-POLONĂ, cronică prelucrată pe la mijlocul sec. 16 de un anonim polon după prototipul comun cronicilor Moldovei din sec. 15. Cuprinde informații asupra istoriei Moldovei între 1352 și 1564.

CRONICA MOLDO-RUSĂ, cronică încorporată într-o colecție de cronici rusești de la sfîrșitul sec. 16. Narează, pornind de le prototipul comun al cronicilor Moldovei din sec. 15, evenimentele de la întemeierea Moldovei pînă la moartea lui Ștefan cel Mare (1504).

Intrare: moldo
afix (I7)
  • moldo
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

moldoprefix

  • 1. Element de compunere cu sensul de „moldovean”, care servește la formarea unor substantive și a unor adjective. DEX '09
etimologie:
  • moldovean DEX '98 DEX '09

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.