2 intrări

4 definiții

Dicționare specializate

Explică înțelesuri specializate ale cuvintelor.

DER-, v. DERO-.~adelf (v. -adelf), s. m., monstru dublu monocefalian; ~encefal (v. -encefal), adj., s. m. și f., (monstru) care prezintă derencefalie; ~encefalie (v. -encefalie), s. f., monstruozitate constînd în dezvoltarea rudimentară a craniului, cu o anomalie marcată a creierului care rămîne în vertebrele cervicale superioare bifide.

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

MAN LEBT NUR EINMAL IN DER WELT (germ.) trăiești numai o dată pe lume – Goethe, „Clavigo”, act. I, scena 1.

MAR DER PLATA, oraș în partea de E a Argentinei, la 360 km SSE de Buenos Aires, port la Oc. Atlantic, 519,7 mii loc. (1991). Aeroport. Ind. textilă, a încălțămintei, hârtiei, tutunului și alim. (conserve de pește). Piață agricolă. Pescuit. Celebră stațiune balneoclimaterică. Festival internațional al filmului.

MIES VAN DER ROHE [mi:s fan dər ró:ə], Ludwig (1886-1969), arhitect german. Stabilit în S.U.A. (1937). Prof. univ. la Chicago. Unul dintre reprezentații concepției structurale în arhitectură, promotor al tehnologiei moderne în acest domeniu. Lucrări de mare puritate și de o maximă perfecțiune tehnologică, bazate pe ideea spațiului interior continuu, pe compoziția modulată a peretelui de sticlă sau de de cărămidă și a planșeului de beton, susținute de o osatură metalică, complet lipsite de decorație (Pavilionul Germaniei la Expoziția Internațională de la Barcelona din 1929, Institutul de tehnologie din Chicago, Casa Farnsworth din Fox River, Illinois, Seagram Building din New York).

Intrare: der (germ. - articol)
der (germ. - articol)
cuvânt din altă limbă (I4)
  • der
Intrare: der (pref.)
der (pref.)
prefix (I7-P)
  • der