6 definiții pentru chartreuse


Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

chartreuse sn [At: DEX2 / P: șartröz / E: fr chartreuse] Lichior obținut prin macerarea în alcool etilic a unui amestec de plante, care apoi se distilează, se amestecă cu sirop de zahăr și se păstrează îmbuteliat mult timp pentru desăvârșirea aromei.

CHARTREUSE, (2) chartreuse, s. n. 1. Lichior obținut prin macerarea în alcool etilic a unui amestec de plante, care apoi se distilează, se amestecă cu sirop de zahăr, se îmbuteliază și se păstrează mai mult timp pentru desăvârșirea aromei. 2. Porție de chartreuse (1). [Pr.: șartröz] – Cuv. fr.

CHARTREUSE s. n. Sort de lichior obținut prin macerarea în alcool etilic a unui amestec de plante, care apoi se distilează, se amestecă cu sirop de zahăr, se îmbuteliază și se păstrează mai mult timp pentru desăvârșirea aromei. [Pr.: șartröz] – Cuv. fr.

CHARTREUSE s.f. Băutură alcoolică fină, preparată din ierburi alpine macerate în alcool dublu distilat. [Pron. șar-tröz, var. șartreză s.f. / < fr. chartreuse, cf. la Grande Chartreuse – mănăstire în Alpii francezi].

CHARTREUSE [ȘAR-TRÖ́Z] s. f. băutură fină, din ierburi alpine macerate în alcool dublu rafinat. (< fr. chartreuse)


Dicționare morfologice

Se indică corespondența dintre forma de bază a unui cuvânt și flexiunile sale.

!chartreuse (fr.) [pron. șartrö́z] (-treu-) s. f., (porții) pl. chartreuse

Intrare: chartreuse
chartreuse
invariabil (I1)
  • chartreuse