13 definiții pentru camping


Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

CAMPING, campinguri, s. n. Suprafață de teren (la șes, deal sau munte) pe care sunt instalate corturi sau baracamente pentru turiști. ♦ Faptul de a trăi în aer liber, sub cort. [Pr.: chémping] – Din engl, fr. camping.

cámping sn [At: DN3 / P: chem-ping / Pl: ~uri / E: eg camping] 1 Faptul de a locui în aer liber, sub cort. 2-5 Campament (1-4).

CAMPING, campinguri, s. n. Suprafață de teren (la șes, deal sau munte) pe care sunt instalate corturi sau baracamente pentru turiști. ♦ Faptul de a trăi în aer liber, sub cort. [Pr.: chémping] – Din engl., fr. camping.

CÁMPING s.n. Faptul de a trăi în aer liber sub cort; campare. ♦ Teren amenajat pentru campare; tabără de excursioniști. [Pron. chém-ping. / < engl. camping].

CAMPING [CHÉM-PING] s. n. loc amenajat cu corturi, baracamente sau căsuțe pentru turiști. (< engl. camping)

camping s. n. (sport) Tabără de turiști ◊ „Minifrigider (frigidere mici, destinate camping-urilor, autovehiculelor etc.).” R.l. 1 VI 74 p. 5. ◊ „Minighid. La Eforie Nord (lângă complexul sanatorial) s-a dat în folosință un camping model cu 1500 locuri și un teren în care se pot monta până la 500 de corturi.” I.B. 13 VII 74 p. 6; v. și casă-camping (1969) [pron. chémping] (din engl., fr. camping; Il. Constantinescu în LR 1/73 p. 26; DEX, DN3)

CAMPING [pr.: chémping] ~uri n. Teren amenajat pentru campament. /Cuv. engl.

cámping-tráiler sn [At: DN3 / P: chemping-treilăr / E: eg camping trailer] Rulotă.

camping-caravaning s. n.„Automobil Clubul Român pune la dispoziția turiștilor, din țară și peste hotare, cupoane hoteliere sau «camping-caravaning», în baza cărora pot să-și stabilească itinerariul și programul de concediu. Fiecare cupon dă dreptul la 5 litri benzină gratuit, cazare în hoteluri și locuri de popas – și jumătate de pensiune.” R.l. 26 IV 77 p. 5 [pron. chémping-caraváning] (din fr. camping + fr. caravaning, care este un fals anglicism; v. DMN s. v. caravan[n]ing; DHLF 1971, DMC 1978)

casă-camping s. f. Căsuță simplă din lemn destinată campingurilor ◊ „Un nou tip de casă-camping. În cadrul Complexului pentru industrializarea lemnului din Comănești s-a realizat un nou și interesant tip de casă destinată atât campingurilor montane cât și celor de pe litoral.” Sc. 29 XI 69 p. 5 [pron. casă-chémping] (din casă + camping)

căsuță-camping s. f. Căsuță din lemn simplă, destinată campingurilor ◊ „Micro-stațiunea balneară Valea Stelii din Băicoi (jud. Prahova) se dezvoltă, devenind una din cele mai cochete de pe Valea Prahovei. S-a deschis la 1 mai – dispune de [...] 20 căsuțe-camping cu câte două paturi.” R.l. 11 V 73 p. 2 [pron. căsúță-chémping] (din căsuță + camping)

remorcă-camping s. f. Vehicul pentru camping, tras de un vehicul cu motor ◊ „Coop. Precizia din Arad a început construcția unor remorci-camping, atașabile la autoturismele de tipul și mărimile existente în țara noastră.” Sc. 7 II 67 p. 2 [pron. remórcă chémping] (din remorcă + camping, după fr. remorque de camping; D.Tr.)


Dicționare morfologice

Se indică corespondența dintre forma de bază a unui cuvânt și flexiunile sale.

camping (angl.) [pron. chémping] s. n., pl. campinguri

Intrare: camping
 • pronunție: chemping
substantiv neutru (N24)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
 • camping
 • campingul
 • campingu‑
plural
 • campinguri
 • campingurile
genitiv-dativ singular
 • camping
 • campingului
plural
 • campinguri
 • campingurilor
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)

camping

 • 1. Suprafață de teren (la șes, deal sau munte) pe care sunt instalate corturi sau baracamente pentru turiști.
  surse: DEX '09 DEX '98 DN
  • 1.1. Faptul de a trăi în aer liber, sub cort.
   surse: DEX '09 DEX '98 DN sinonime: campare

etimologie: