4 definiții pentru Homer


Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

Homer m. ilustru poet grec, autorul Iliadei și al Odyseii: șapte orașe își disputau onoarea de a-i fi dat naștere. Tradițiunea îl reprezintă bătrân și orb, rătăcind din oraș în oraș, zicându-și poemele, dar critica modernă îi contestă, de mai bine de un secol, existența susținând că Ilyada și Odysea n’ar fi decât niște grupuri de rapsodii sau de cântece populare adunate și rânduite sub Pizistrat.


Dicționare morfologice

Se indică corespondența dintre forma de bază a unui cuvânt și flexiunile sale.


Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

HOMER [hóumə], Winslow (1836-1910), pictor american. Lucrări în ulei și acuarelă, reprezentând în special marea, remarcabile prin dramatismul și intensitatea lor („Nopți de vară”, „Pescuitul de heringi”, „Curentul Golfului”).

HOMER (probabil între sec. 10 și 8 î. Hr.), cel mai mare poet epic antic grec. I se atribuie poemele „Iliada” și „Odiseea”. Capodopere ale literaturii antice, ele sintetizează o materie epică bogată, centrată în principal pe legenda Războiului troian și pe aventurile lui Ulise de la plecarea sa din Troia până la întoarcerea în Itaca. Legenda îl înfățișează ca pe un bătrân orb, care rătăcea din oraș în oraș, recitându-și versurile. Discuția în jurul paternității acestor două poeme a dat naștere controversei homerice.

Intrare: Homer
Homer
Nu există informații despre paradigma acestui cuvânt.