Cuvântul zilei, 24 ianuarie 2024

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
prospecta
© imagine Ștefania

PROSPECTA, prospectez, vb. I. Tranz. 1. A cerceta un teren cu scopul de a descoperi și a localiza zăcămintele minerale utile. 2. A cerceta cererea și oferta de mărfuri de pe o piață dată. – Din fr. prospecter.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 24 ianuarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: vervă

În 1732 s-a născut Beaumarchais, dramaturg francez, cunoscut în special pentru cele trei piese cu bărbierul Figaro, comedii remarcabile prin verva dialogurilor.
iconița cuvântului zilei

2022: protocronism

Ziua Internațională a Educației (ONU)
iconița cuvântului zilei

2021: hiemal

S-a născut în 1950 actorul francez Daniel Auteuil. Printre rolurile sale se numără și cele din filmele Înainte să vină iarna și O inimă înghețată.
iconița cuvântului zilei

2020: jovialitate

S-a născut în 1862 scriitoarea americană Edith Wharton. Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numără și Casa veseliei.
iconița cuvântului zilei

2019: politruc

S-a născut în 1906 sculptorul român Boris Caragea. Odată cu instaurarea regimului comunist își distruge operele realizate înainte de 1944, devenind sculptorul oficial al regimului și dedicându-se în totalitate sculpturii realist socialiste.