Cuvântul zilei, 16 decembrie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
dezarticulat
© imagine Addell Design

DEZARTICULAT, -Ă, dezarticulați, -te, adj. 1. (Despre oase) Ieșit, sărit din articulații; dislocat. 2. Fig. Incapabil de mișcări coordonate; (despre mișcări) care arată, trădează lipsă de coordonare; dezordonat. 3. (Despre membre sau părți ale lor) Amputat la nivelul unei articulații. 4. (Rar; despre cuvinte și despre sunetele vorbirii) Rău articulat, pronunțat neclar. – V. dezarticula.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 16 decembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: revizionism

În 1957 începe la Moscova consfătuirea reprezentanților partidelor comuniste din 64 de țări. Se adoptă o declarație care condamnă revizionismul în general, iar în mod special revizionismul iugoslav.
iconița cuvântului zilei

2021: defensor

În 1653 Oliver Cromwell devine Lord protector al Angliei, Scoției și Irlandei (până în 1658).
iconița cuvântului zilei

2020: ighemonicos

S-a născut în 1775 Jane Austen, romancieră engleză din perioada romantică pre-victoriană, cunoscută pentru cele șase romane ale sale în care descrie, critică și comentează viața micii nobilimi britanice de la sfârșitul secolului al XVIII-lea.
iconița cuvântului zilei

2019: sforzando

S-a născut în 1770 compozitorul german Ludwig van Beethoven, recunoscut ca unul din cei mai mari compozitori din istoria muzicii.
iconița cuvântului zilei

2018: tută

S-a născut în 1963 Vasilica-Viorica Dăncilă.