Cuvântul zilei, 14 mai 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
cremă
imagine © Andrea Homorodean

CRE s. v. elită, lamură.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 14 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: expansiune

În 1804 William Clark pleacă însoțit de 42 de bărbați din Camp Dubois pentru a se alătura lui Meriwether Lewis la St Charles, Missouri, marcând astfel începutul expediției istorice de explorare a terenurilor obținute de către Thomas Jefferson prin Achiziția Louisianei. Expediția a avut ca scop traversarea continentului american și explorarea coastei Pacificului, dar și localizarea de resurse naturale în noul teritoriu. Această expediție a stat la baza expansiunii către vest a Statelor Unite.
iconița cuvântului zilei

2022: ocarnic

S-a născut în 1969 actrița australiană Cate Blanchett, câștigătoare a numeroase premii, printre care două Oscaruri. Unul dintre filmele sale este Jurnalul unui scandal, în care joacă rolul unei profesoare acuzate că ar avea o relație cu un elev.
iconița cuvântului zilei

2021: imperisabil

S-a născut în 1952 regizorul american Robert Zemeckis, câștigător al premiului Oscar pentru filmul Forrest Gump, cunoscut și pentru seria de filme Înapoi în viitor. Printre filmele sale se numără și Tinerețe veșnică.
iconița cuvântului zilei

2020: guarani

În 1811 Paraguay își declară independența față de Spania.
iconița cuvântului zilei

2019: kibbutz

În 1948 evreii din Palestina își declară independența, formând statul Israel.