Cuvântul zilei, 10 februarie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
postsincron
© imagine Ramona

POSTSINCRON s. n. Înregistrare în studio a dialogurilor, muzicii și a zgomotelor unui film, în funcție de ritmul imaginilor. – Din postsincroniza (derivat regresiv).

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 10 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: cutumă

Pe 10 februarie 1840, regina Victoria s-a căsătorit cu prințul Albert la Londra purtând o rochie albă. A deschis astfel calea unei noi tradiții. Aproape două secole mai târziu, miresele continuă să se îmbrace în alb.
iconița cuvântului zilei

2022: bășicos

Ziua internațională a leguminoaselor (ONU)
iconița cuvântului zilei

2021: dezdăuna

În 1947 România a semnat tratatul final al Conferinței de Pace de la Paris. Conform Tratatului, României i s-au recunoscut drepturile legitime asupra Transilvaniei de Nord, dar i s-a impus plata unor despăgubiri în contul reparațiilor de război (300.000.000 de dolari către URSS).
iconița cuvântului zilei

2020: rejeton

S-a născut în 1961 regizorul și scenaristul american Alexander Payne. A câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru filmul Descendenții.
iconița cuvântului zilei

2019: indomptabil

S-a născut (în 1967) actrița americană Laura Dern. A jucat în mai multe filme ale regizorului David Lynch printre care și Suflet sălbatic.