Cuvântul zilei, 28 noiembrie 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
spân
imagine © Radu Borza

SPÂN, -Ă, spâni, -e, adj. (Despre bărbați sau despre fața lor; adesea substantivat) Care este (biologic) lipsit de barbă și de mustăți. – Lat. *spanus.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 28 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: arvanit

În 1912, Ismael Kemal Vlorë a proclamat independența Albaniei. Această zi nu a fost aleasă la întâmplare, deoarece reprezenta și aniversarea primei eliberări a țării de către eroul național Skanderbeg. De atunci, 28 noiembrie este ziua națională a Albaniei.
iconița cuvântului zilei

2021: talion

S-a născut în 1950 actorul american Ed Harris. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte.
iconița cuvântului zilei

2020: ciolac

E prima și probabil ultima oară când îl putem sărbători ca președinte al partidului...
iconița cuvântului zilei

2019: resignație

S-a născut în 1881 Stefan Zweig, scriitor, jurnalist și biograf austriac. Mai toate scrierile sale se termină într-o resemnare tragică, protagonistul fiind oprit de circumstanțe externe sau interne să își atingă fericirea.
iconița cuvântului zilei

2018: pulsar

A fost descoperit în 1967 primul pulsar de către Jocelyn Bell Burnell și Antony Hewish de la Universitatea Cambridge. Cei doi au detectat un semnal regulat cu frecvența de un puls la câteva secunde, constând în pulsuri de radiație electromagnetică – semnale radio.