Cuvântul zilei, 24 noiembrie 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
ragtime
© imagine Ștefania

RAGTIME, ragtime-uri, s. n. Stil pianistic la modă în perioada 1896-1917, reprezentând unul dintre elementele constitutive ale jazzului și caracterizat printr-o muzică veselă și optimistă, în tempo moderat, cu formă simetrică. ◊ (Adjectival) Dans ragtime. [Pr.: regtaĭm] – Cuv. engl.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 24 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: consangvin

Henri de Toulouse-Lautrec s-a născut pe 24 noiembrie 1864 în Franța. Victimă a legăturilor consangvine din neamul său, a suferit de o boală genetică care i-a slăbit oasele. În adolescență, în urma unei căzături, și-a fracturat pelvisul, ceea ce i-a împiedicat dezvoltarea normală a picioarelor. Din acel moment s-a dedicat picturii și desenului. Avea să se remarce prin litografie.
iconița cuvântului zilei

2021: pubelă

În 1883, la Paris, Eugène Poubelle, prefectul Senei, semnează un decret pentru eliminarea deșeurilor menajere. De la numele lui vine cuvântul ales astăzi.
iconița cuvântului zilei

2020: conglăsuire

În 1989 în ciuda evenimentelor din țările vecine, Nicolae Ceaușescu este reales, cu unanimitate de voturi, în funcția de secretar general al Partidului Comunist Român.
iconița cuvântului zilei

2019: derizoriu

S-a născut în 1961 scriitoarea indiană Arundhati Roy, distinsă cu Man Booker Prize pentru romanul său de debut Dumnezeul lucrurilor mărunte.
iconița cuvântului zilei

2018: behaviorism

S-a născut în 1888 Dale Carnegie, celebru autor american de cărți de dezvoltare personală. A fost autorul bestseller-ului „Cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent”. Una dintre ideile de bază din cărțile sale este faptul că este posibil să schimbi comportamentul altor oameni prin schimbarea comportamentului față de ei.