Cuvântul zilei, 21 noiembrie 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
dragster
© imagine Ștefania

DRAGSTER s.n. Cursă automobilistică la care preocuparea principală este atingerea unei viteze cît mai mari pe o distanță scurtă, de obicei 400 m sau un sfert de milă, cu plecarea de pe loc. ♦ Mașină în formă ciudată constituită dintr-un șasiu de bare din oțel sudate foarte alungit, în partea din față cu două roți subțiri și ușoare, iar în spate avînd două roți cu anvelope mari și rezistente, folosită în astfel de curse. [< engl. dragster].

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 21 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: solda

În 2004, alegerea frauduloasă a candidatului pro-rus Viktor Ianukovici în funcția de președinte al Ucrainei a scos opoziția în stradă. Mișcarea s-a numit „Revoluția portocalie” după culoarea eșarfei purtate de demonstranți. Alegerile au fost anulate.
iconița cuvântului zilei

2021: zatocenie

În 1960 Vintilă Horia a câștigat Premiul Goncourt (în Franța) pentru Dumnezeu s-a născut în exil, dar nu i-a fost acordat din cauza istoricului său: în trecut fusese atras de extrema dreaptă și scrisese articole pro fasciste.
iconița cuvântului zilei

2020: răcan

S-a născut în 1945 actrița americană Goldie Hawn. Printre filmele sale se numără și Benjamin, recrut fără voie.
iconița cuvântului zilei

2019: pansiv

Ziua internațională a filosofiei.
iconița cuvântului zilei

2018: fantaza

Se naște în 1898 pictorul belgian René Magritte, reprezentant de frunte al suprarealismului în pictură.