Cuvântul zilei, 17 august 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
abiturient
© imagine Addell Design

abiturient, ~ă smf [At: BUL. FIL. V, 198 / P: ~ri-ent / Pl: ~nți, ~e / E: ger Abiturient] (Trs; Buc; iuz) 1-2 Elev(ă) în ultimul trimestru, înaintea bacalaureatului.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 17 august în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2021: invertit

În 1960 s-a născut Sean Penn, actor și regizor american. A primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în Milk, film biografic din 2008 care arată viața activistului gay / politicianului american Harvey Milk, primul homosexual declarat care a fost ales într-o funcție publică în California.
iconița cuvântului zilei

2020: dihotomie

Coreea a fost divizată în două zone de ocupație militară, sovietică și americană, la nord și la sud de paralela 38.
iconița cuvântului zilei

2019: propulsie

S-a născut în 1872 Traian Vuia, inventator român, pionier al aviației. A inventat primul avion cu mijloace proprii de propulsie, cu care a efectuat în 1906 primul zbor din istoria omenirii, ridicându-se de la sol prin mijloacele proprii ale aparatului.
iconița cuvântului zilei

2018: limpid

S-a născut în 1959 scriitorul american Jonathan Franzen. Unul dintre romanele sale se intitulează „Puritate”.
iconița cuvântului zilei

2017: infamant

În 1892 s–a născut actrița americană Mae West, sex-simbol al anilor ’30. În aprilie 1927 a fost condamnatã la zece zile de închisoare, fiind acuzată de coruperea moravurilor tineretului datorită rolului său din piesa „Sex”.