Cuvântul zilei, 24 iulie 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
discordie
© imagine Ștefania

DISCORDIE, discordii, s. f. Neînțelegere, dezbinare între oameni, colectivități etc.; disensiune, dezacord; p. ext. ceartă, vrajbă; dușmănie. – Din lat., it. discordia. Cf. fr. discorde.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 24 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: amerizare

În 1969 nava Apollo 11 a amerizat la ora 19:50 în Oceanul Pacific, la 1.460 de kilometri sud-vest de insulele Hawaii, încheind prima călătorie a omului pe Lună.
iconița cuvântului zilei

2021: confinii

Ziua Poliției de Frontieră Române, marchează constituirea, în 1864, a primului corp unificat al grănicerilor din România.
iconița cuvântului zilei

2020: măraz

S-a născut în 1969 Jennifer Lopez, actriță, cântăreață, dansatoare, designer, producător și femeie de afaceri americană. Ea și-a căpătat renumele de divă dificilă datorită cerințelor pe care le are pe platourile de filmare.
iconița cuvântului zilei

2019: buimac

S-a născut în 1949 actorul american Michael Richards. Este cunoscut în special pentru rolul aiuritului Cosmo Kramer din serialul Seinfeld, rol care i-a adus și trei premii Emmy.
iconița cuvântului zilei

2018: năpustit

În 1911 exploratorul Hiram Bingham III redescoperă orașul Machu Picchu, care fusese abandonat de incași în secolul XVI.