Cuvântul zilei, 25 februarie 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
areic
© imagine Georgiana Strugariu

AREIC, -Ă, areici, -ce, adj. (Geol.; despre regiuni, soluri) Lipsit de apă, uscat, arid. [Pr.: -re-ic] – Din fr. aréique.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 25 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: orgiastic

În 779, Valpurgia a fost proclamată sfântă. A fost o călugăriță engleză care a propovăduit creștinismul. Era sărbătorită cu petreceri lubrice în noaptea din ajunul zilei de 1 mai. De aici a rămas expresia „noaptea Valpurgiei”, ce desemnează o întîmplare halucinantă, un amestec de orgie și mister.
iconița cuvântului zilei

2023: flu

În 1841 se naște Auguste Renoir, pictor impresionist francez.
iconița cuvântului zilei

2021: scalpa

S-a născut în 1842 scriitorul german Karl May, cunoscut pentru romanele sale de aventuri a căror acțiune se petrece în Vestul Sălbatic și îi au ca protagoniști pe apașul Winnetou și prieteneul său Old Shatterhand. Indienii americani colecționau scalpuri pentru a-și arăta curajul și talentul în luptă.
iconița cuvântului zilei

2020: baril

Ziua națională a statului Kuweit, a cărui economie este bazată pe bogate resurse de petrol si de gaze naturale.
iconița cuvântului zilei

2019: prosterna

În 1956, Nikita Hrușciov denunță cultul personalității și crimele lui Stalin în discursul său Cultul personalității și consecințele sale în cadrul celui de-al XX-lea Congres al PCUS.