Cuvântul zilei, 13 ianuarie 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
avanpost
imagine © Andrea Homorodean

AVANPOST, avanposturi, s. n. Unitate militară de siguranță, instalată în fața trupelor principale proprii, aflate în staționare sau în apărare; poziție pe care se află o asemenea unitate. – Din fr. avant-poste.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 13 ianuarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: carceră

În 1968 cântărețul de musică country Johnny Cash susține un concert la închisoarea de stat Folsom. Acest concert a condus la albumul de mare succes Johnny Cash la închisoarea Folsom, care a ajuns pe primul loc în multe topuri din lume. Cash a simțit mereu o mare compasiune pentru cei din închisori.
iconița cuvântului zilei

2023: nesăbuire

În 2012 nava de pasageri de croazieră Costa Concordia se scufundă pe coasta Italiei. Accidentul s-a soldat cu 32 de decese, 2 persoane dispărute și 64 de răniți. Comandantul navei, Francesco Schettino, a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru neglijență și iresponsabilitate.
iconița cuvântului zilei

2021: conferi

În 1941 generalul Ion Antonescu efectuează o vizită în Germania, în cursul căreia are o întrevedere cu Adolf Hitler, obținând sprijinul acestuia în conflictul intern dintre el și legionari.
iconița cuvântului zilei

2020: flușturatic

S-a născut în 1961 actrița și comedianta americană Julia Louis-Dreyfus. A devenit celebră datorită rolului Elaine Benes din serialul de comedie Seinfeld.
iconița cuvântului zilei

2019: scruta

În 2006 se inaugurează Stația Law-Racoviță, prima stație românească permanentă de cercetare și explorare din Antarctica.