Cuvântul zilei, 23 septembrie 2021

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
recognoscibil
© imagine Ștefania

RECOGNOSCÍBIL, -Ă, recognoscibili, -e, adj. (Livr.) Care poate fi recunoscut. – Re1- + cognoscibil (după it. riconoscibile).

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 23 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: halenă

În 1848 omul de afaceri american John B. Curtis produce și comercializează prima gumă de mestecat, în Bangor (Maine, Statele Unite).
iconița cuvântului zilei

2020: deus ex machina

S-a născut în 140 î.Hr. Euripide, tragedian grec care alături de Eschil și Sofocle formează celebra triadă a poeților dramatici eleni care au pus bazele tragediei clasice. Euripide a fost un inovator al teatrului antic grec. Printre metodele folosite de el se numără și „deus ex machina”, necesară pentru dezlegarea nodului acțiunii.
iconița cuvântului zilei

2019: ludotecă

În 1889 se înființa compania japoneză Nintendo, astăzi un gigant al industriei jocurilor video. Până în 1963, compania a produs doar cărți de joc.
iconița cuvântului zilei

2018: trident

În 1846 este descoperită planeta Neptun de către astronomul francez Urbain Le Verrier și astronomul britanic John Couch Adams, descoperirea fiind confirmată de astronomul german Johann Gottfried Galle.
iconița cuvântului zilei

2017: bop

Se naște în 1926: John Coltrane saxofonist, șef de formație și compozitor de jazz american.