Cuvântul zilei, 28 august 2021

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
glotă
© imagine Livia Pleșca

GLOTĂ, glote, s. f. Orificiu al laringelui cuprins între cele două coarde vocale. – Din fr. glotte.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 28 august în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: indescifrabil

S-a născut în 1939 scriitoarea de romane polițiste Rodica Ojog-Brașoveanu. Primul său roman, publicat în 1971, s-a intitulat Moartea semnează indescifrabil.
iconița cuvântului zilei

2022: pecabil

S-a născut în 1962 regizorul american David Fincher. Printre filmele sale se numără și Șapte (Seven), despre un criminal în serie care pare a pedepsi victimele pentru comiterea câte unuia dintre cele șapte păcate capitale.
iconița cuvântului zilei

2020: anaforă

În 1963 Martin Luther King Jr. rostește în Washington DC discursul Am un vis (în engleză I Have a Dream), în care cere egalitate rasială și încetarea discriminării. În cadrul discursului, King se folosește de procedeul retoric anaforă, fraza Am un vis fiind folosită de opt ori pentru a picta tabloul unei Americi integrate și unite.
iconița cuvântului zilei

2019: electiv

S-a născut în 1749 scriitorul german Johann Wolfgang von Goethe, una dintre cele mai de seamă personalități ale culturii universale. Unul dintre romanele sale se intitulează Afinități elective.
iconița cuvântului zilei

2018: frondor

S-a născut în 1957 artistul contemporan chinez Ai Weiwei. El a fost arestat de mai multe ori în țara sa natală deoarece este un militant pentru drepturile omului și critic al sistemul totalitar din China.