Cuvântul zilei, 29 septembrie 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
miocard
© imagine Tiberiu

MIOCARD s. n. Mușchiul inimii, constituit din fibre musculare striate. [Pr.: mi-o-] – Din fr. myocarde.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 29 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: cameleonic

În 1912 s-a născut Michelangelo Antonioni, unul din cei mai mari cineaști din secolul XX. În toate filmele sale a vorbit despre fragilitatea raporturilor umane.
iconița cuvântului zilei

2022: germinal

În 1902, scriitorul Émile Zola a încetat din viață. Atât în presă, cât și în opera sa, este implicat în cauze sociale, artistice sau literare, oferind un portret meticulos al societății și al timpului ei. Germinal este unul dintre succesele sale literare.
iconița cuvântului zilei

2021: linchi

Ziua internationala de constientizare asupra risipei alimentare (ONU)
iconița cuvântului zilei

2019: accelerator

În 1954 este ratificată convenția pentru înființarea CERN (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară). Principala funcție a CERN este să furnizeze acceleratoare de particule pentru verificarea experimentală a ipotezelor fizicii atomice.
iconița cuvântului zilei

2018: inicvitate

S-a născut în 1910 Arsenie Boca, ieromonah, teolog și artist român. A fost unul din martirii gulagului comunist fiind anchetat și interogat de Securitate, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea.