Cuvântul zilei, 17 septembrie 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
coluziune
© imagine Addell Design

COLUZIUNE, coluziuni, s. f. (Rar) Înțelegere secretă între două părți, două persoane etc. în defavoarea unei a treia. [Pr.: -zi-u-] – Din fr. collusion, lat. collusio, -onis.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 17 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: perfectibil

În 1743 s-a născut Nicolas de Condorcet, matematician, filosof, politician și editor francez, reprezentant al Iluminismului. Este renumit pentru lucrările sale de pionierat în statistici și probabilitate, precum și în analiza sistemelor de vot. A susținut ideea perfectibilității omenirii pe baza progresului infinit al rațiunii.
iconița cuvântului zilei

2022: asana

Ziua Mondială a Siguranței Pacientului (ONU)
iconița cuvântului zilei

2021: sconcenie

S-a născut în 1931 Anne Bancroft, actriță americană de film, laureată a premiului Oscar. Alegerea face trimitere la filmele Punctul limită, O viață la capătul firului și Pas decisiv.
iconița cuvântului zilei

2019: implacabil

Este publicat în 1954 romanul „Împăratul muștelor” de William Golding. Romanul este o alegorie având la bază ideea că nu există conceptul de ființă inocentă, răul existând în oameni de la vârste fragede.
iconița cuvântului zilei

2018: spumă

Sponsorizat de Pilsner Urquell.