Cuvântul zilei, 28 mai 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
augura
© imagine Livia Pleșca

augura vt [At: BĂLCESCU, M. V. 40 / P: au- / Pzi: ~rez / E: fr augurer, lat augurari] (Frm) 1 A prevesti. 2 A interpreta ceva ca un semn prevestitor. 3 A ura.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 28 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: whig

În 1759 s-a născut William Pitt cel Tânăr, om de stat britanic, cel mai tânăr prim-ministru al Marii Britanii, ales la vârsta de 24 de ani. Pitt, deși deseori numit tory, se considera un whig independent și, în general, se opunea dezvoltării unui sistem politic de partid.
iconița cuvântului zilei

2022: punițiune

S-a născut în 1985 actrița engleză Carey Mulligan. În anul 2021 a primit a doua nominalizare la premiile Oscar pentru rolul unei tinere care se răzbună pe cei responsabili de moartea prietenei sale (Promising Young Woman).
iconița cuvântului zilei

2021: menarhă

Ziua mondială a igienei menstruale
iconița cuvântului zilei

2019: prototip

În 1936 matematicianul englez Alan Turing a trimis spre publicare articolul Despre numerele calculabile cu aplicații în problema deciziei, introducând conceptul de mașină Turing, un dispozitiv abstract simplu de manipulare a simbolurilor, punând astfel bazele teoretice pentru dezvoltarea calculatoarelor.
iconița cuvântului zilei

2018: locomoție

S-a născut în 1968 cântăreața australiană Kylie Minogue. Unul dintre cele mai cunoscute cântece ale ei se intitulează „Locomotion”.