Cuvântul zilei, 31 iulie 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
boscoană
© imagine Tiberiu

boscoa s. v. DESCÎNTEC. FARMEC. MAGIE. VRAJĂ. VRĂJITORIE.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 31 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: paternoster

6 ani de la dispariția lui Jeanne Moreau, figură emblematică a Noului Val francez. A jucat în peste 130 de filme realizate de regizori renumiți, alături de mari actori. Unul din filmele care au consacrat-o este Ascensor spre eșafod de Louis Malle.
iconița cuvântului zilei

2022: estacadă

În 1886 se naște Constant Permeke, pictor și sculptor belgian, figură emblematică a expresionismului flamand. Lucrările sale evocă Marea Nordului, peisajele din Flandra, pescarii și țăranii, multe dintre ele reprezentând și estacada din Ostende.
iconița cuvântului zilei

2021: pilos

În 1919 s-a născut Primo Levi, scriitor și chimist italian, supraviețuitor al Holocaustului. În opera autobiografică Mai este oare acesta un om? a descris experiențele din lagărul de la Auschwitz.
iconița cuvântului zilei

2020: libel

În 1703, cititorii lui Daniel Defoe au stricat planurile autorităților, aruncând cu flori, în loc de pietre, atunci când autorul a fost expus oprobriului public, fiind pus la stâlpul infamiei pentru vina de a fi scris un pamflet politic.
iconița cuvântului zilei

2018: subsecvent

S-a născut în 1933 scriitorul olandez Cees Nooteboom. Printre cărție sale traduse în limba română se găsește și romanul „Următoarea poveste”.