Cuvântul zilei, 20 iunie 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
demitiza
© imagine Addell Design

DEMITIZA, demitizez, vb. I. Tranz. A face ca un lucru, o idee să-și piardă caracterul mitic. ♦ P. gener. A face să dispară o afirmație falsă; a demistifica. – Cf. it. demitizzare.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 20 iunie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: land

În 1991 Berlin redevine capitala Germaniei.
iconița cuvântului zilei

2022: perimat

În 1492 Martin Behaim creează Erdapfel (nume german, literalmente „măr terestru”), cel mai vechi glob pământesc din istorie încă păstrat și pe care nu apare continentul american. Este una dintre ultimele reprezentări cartografice ale lumii înainte de descoperirea Americii de către Cristofor Columb.
iconița cuvântului zilei

2021: felegean

În 1908 Melitta Bentz primește brevetul pentru filtrul de cafea.
iconița cuvântului zilei

2020: sacrosanct

S-a născut în 1967 actrița australiană Nicole Kidman, câștigătoare a premiului Oscar. Printre filmele sale se numără și Uciderea cerbului sacru.
iconița cuvântului zilei

2018: limbut

S-a născut în 1819 compozitorul francez de origine germană Jacques Offenbach considerat întemeietorul operetei clasice franceze. Printre compozițiile sale se numără opera bufă „Limbut și limbută”, revizuită un an mai târziu și reintitulată „Limbuții” (Les Bavards).