Cuvântul zilei, 13 ianuarie 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
scruta
imagine © Andrea Homorodean

SCRUTA, scrutez, vb. I. Tranz. A privi cercetător, atent; a căuta să pătrundă cu privirea; a examina în amănunt. ♦ Fig. A pătrunde cu mintea, a analiza, a cerceta atent. – Din fr. scruter, lat. scrutari.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 13 ianuarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: carceră

În 1968 cântărețul de musică country Johnny Cash susține un concert la închisoarea de stat Folsom. Acest concert a condus la albumul de mare succes Johnny Cash la închisoarea Folsom, care a ajuns pe primul loc în multe topuri din lume. Cash a simțit mereu o mare compasiune pentru cei din închisori.
iconița cuvântului zilei

2023: nesăbuire

În 2012 nava de pasageri de croazieră Costa Concordia se scufundă pe coasta Italiei. Accidentul s-a soldat cu 32 de decese, 2 persoane dispărute și 64 de răniți. Comandantul navei, Francesco Schettino, a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru neglijență și iresponsabilitate.
iconița cuvântului zilei

2022: avanpost

S-a născut în 1977 actorul britanic Orlando Bloom, cunoscut în principal pentru rolul lui Legolas din trilogia Stăpânul Inelelor și cel al lui Will Turner din seria Pirații din Caraibe. Printre filmele sale se numără și Avanpostul.
iconița cuvântului zilei

2021: conferi

În 1941 generalul Ion Antonescu efectuează o vizită în Germania, în cursul căreia are o întrevedere cu Adolf Hitler, obținând sprijinul acestuia în conflictul intern dintre el și legionari.
iconița cuvântului zilei

2020: flușturatic

S-a născut în 1961 actrița și comedianta americană Julia Louis-Dreyfus. A devenit celebră datorită rolului Elaine Benes din serialul de comedie Seinfeld.