Cuvântul zilei, 26 decembrie 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
novator
© imagine Alexandra Berdan

NOVATOR, -OARE, novatori, -oare, s. m. și f., adj. (Livr.) 1. S. m. și f. Persoană cu idei și concepții noi; persoană care introduce o noutate (utilă). 2. S. m. și f. (Peior.) Persoană care vrea să inoveze cu orice preț. 3. Adj. Care aduce, cuprinde idei noi; înnoitor. Acțiune novatoare. – Din fr. novateur, lat. novator.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 26 decembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: sfrijit

S-a născut în 1981 Jared Leto, actor american, cantautor, regizor și producător. Leto este recunoscut pentru devotamentul și pregătirea temeinică pentru interpretarea rolurilor sale, chiar și până în punctul în care riscă să-i fie afectată sănătatea. Pentru rolurile din Recviem pentru un vis și Clubul cumpărătorilor din Dallas, în care Leto interpretează persoane dependente de droguri, actorul a slăbit câte 13 kilograme pentru a intra în pielea personajelor. Leto deseori rămâne în întregime în pielea personajului pe durata turnării peliculei.
iconița cuvântului zilei

2022: scrupulos

S-a născut în 1986 Christopher Catesby „Kit” Harington, actor englez faimos pentru interpretarea rolului Jon Snow din serialul Urzeala tronurilor.
iconița cuvântului zilei

2021: ingrat

În 1606 s-a jucat pentru prima dată tragedia Regele Lear, scrisă de William Shakespeare după legenda regelui britanic Leir. Piesa descrie coborârea treptată în nebunie a personajului principal, Regele Lear, care, după ce fusese lingușit și mințit de fetele sale mai mari, le cedează acestora regatul Angliei.
iconița cuvântului zilei

2020: ad-interim

În 1989 Frontul Salvării Naționale formează un guvern provizoriu. Guvernul anunță modificările din Constituție, garantează drepturile minorităților naționale, autorizează libera angajare în câmpul muncii, introduce în țară economia de piață liberă și promite desfășurarea liberă a alegerilor.
iconița cuvântului zilei

2019: percuție

S-a născut în 1963 Lars Ulrich, bateristul formației Metallica.