Cuvântul zilei, 26 decembrie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
sfrijit
imagine © Cristina Monea

SFRIJIT, -Ă, sfrijiți, -te, adj. (Adesea substantivat) Slab, jigărit, pipernicit. – V. sfriji.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 26 decembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: scrupulos

S-a născut în 1986 Christopher Catesby „Kit” Harington, actor englez faimos pentru interpretarea rolului Jon Snow din serialul Urzeala tronurilor.
iconița cuvântului zilei

2021: ingrat

În 1606 s-a jucat pentru prima dată tragedia Regele Lear, scrisă de William Shakespeare după legenda regelui britanic Leir. Piesa descrie coborârea treptată în nebunie a personajului principal, Regele Lear, care, după ce fusese lingușit și mințit de fetele sale mai mari, le cedează acestora regatul Angliei.
iconița cuvântului zilei

2020: ad-interim

În 1989 Frontul Salvării Naționale formează un guvern provizoriu. Guvernul anunță modificările din Constituție, garantează drepturile minorităților naționale, autorizează libera angajare în câmpul muncii, introduce în țară economia de piață liberă și promite desfășurarea liberă a alegerilor.
iconița cuvântului zilei

2019: percuție

S-a născut în 1963 Lars Ulrich, bateristul formației Metallica.
iconița cuvântului zilei

2018: novator

S-a născut în 1791 Charles Babbage, matematician, inginer, filozof și inventator englez. A fost cel dintâi care a imaginat o mașină de calculat programabilă, asemănătoare computerelor din ziua de azi. Din acest motiv este privit ca un părinte al informaticii.