Cuvântul zilei, 11 iulie 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
vopsea
© imagine Savana Unistrat
Ce au în comun vopseaua, gramatica și economia de timp? Află urmărind DEC... DOAR spotul savana Unistrat.
Pentru reacții pozitive, nu ezitați să folosiți tehnologia într-un singur strat.

VOPSEÁ, vopsele, s. f. 1. Materie colorantă obținută prin suspensia unui pigment într-un lichid, folosită la colorarea diferitelor obiecte; boia, farbă. ♦ Spec. Culoare folosită în pictură. 2. (Înv.) Culoare (a unui obiect); nuanță. [Var.: (pop.) văpseá, văpseálă s. f.] – Vopsi + suf. -eală.


Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 11 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2019: chilug

S-a născut în 1920 actorul american de origine rusă Yul Brynner. Actorul s-a ras în cap pentru rolul din Regele și eu, pe care l-a interpretat pe scenă și în film și pentru care a obținut premiul Oscar. Chelia a devenit trăsătura sa fizică cea mai recunoscută.
iconița cuvântului zilei

2017: emul

În 1972 are loc primul meci din Campionatul Mondial de Șah între pretendentul la titlu Bobby Fisher și campionul en titre Boris Spasski.
iconița cuvântului zilei

2016: maser

Centenarul Alexandr Prohorov, laureat al premiului Nobel pentru fizică, cu activitatea de pionierat în studiul laserilor și al maserilor.
iconița cuvântului zilei

2015: zeflemitor

În urmă cu 55 de ani este publicat romanul Să ucizi o pasăre cântătoare, a lui Harper Lee. În original, cartea se numește To Kill a Mockingbird. Tradus la noi, numele păsării este sturz zeflemitor.
iconița cuvântului zilei

2014: bufant

Creatorul de modă Giorgio Armani împlinește 80 de ani.
iconița cuvântului zilei

2013: monahal

În 1955 se naște actrița Mariana Buruiană, retrasă după 90 la mănăstire. A fost una dintre semnatarele apelului pentru condamnarea comunismului.
iconița cuvântului zilei

2012: morbiditate

Ziua mondială a populației
iconița cuvântului zilei

2011: bulz

Comentarii