Cuvântul zilei, 28 mai 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm IFTTT.
locomoție
© imagine Ancuța Costandache

LOCOMÓȚIE s. f. 1. Deplasare, mișcare dintr-un loc într-altul. 2. Funcție a organismelor vii care constă dintr-un complex de mișcări realizate prin mecanisme și organe speciale, datorită căreia animalele și omul se deplasează activ în spațiu. [Var.: locomoțiúne s. f.] – Din fr. locomotion.


Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 28 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2017: armadă

În 1588 flota spaniolă Invincibila Armada a ridicat ancora din portul Lisabona îndreptându-se spre Canalul Mânecii cu scopul de a realiza o debarcare pe Insula Marea Britanie.
iconița cuvântului zilei

2016: zbat

John Fogerty, compozitor, fondator și vocal al trupei Creedence Clearwater Revival îmiplinește 71 de ani. Proud Mary este una dintre cele mai cunoscute piese de-ale trupei.
iconița cuvântului zilei

2015: bond

În 1908 se naște Ian Fleming, scriitor britanic creator al personajului James Bond.
iconița cuvântului zilei

2014: folie

În 1987, germanul Matias Rust, în vârstă de aproape 19 ani, ateriza în Piața Roșie, după ce trecuse ilegal granița URSS-ului, cu un avion de mici dimensiuni.
iconița cuvântului zilei

2013: graal

1999: La Milano, Italia, după 22 de ani de lucrări de restaurare, capodopera lui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taină este expusă publicului din nou;
iconița cuvântului zilei

2012: menuet

În 1805 a murit compozitorul Luigi Boccherini, autorul celebrului Menuet.

Comentarii