Cuvântul zilei, 20 mai 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
pigmeu
© imagine Addell Design

PIGMEU, -EE, pigmei, -ee, s. m. și f. 1. (În mitologia greacă) Fiecare dintre reprezentanții unor populații legendare de pitici despre care se credea că au trăit în Ethiopia, India sau în nordul legendar. 2. (La pl.) Populații din Africa Centrală, din bazinul fluviului Congo, cu înălțimea medie sub un metru și jumătate; p. gener. persoană de statură foarte mică. ◊ (Adjectival) Populație pigmee. 3. Fig. Persoană lipsită de orice valoare, de calități, de merite. – Din fr. pygmée.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 20 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: metronomie

Pe 20 mai 1875 a fost semnată la Paris Convenția Metrului, tratatul internațional prin care s-a înființat autoritatea mondială în domeniul metrologiei. România a aderat la această structură în 1884.
iconița cuvântului zilei

2022: trântor

Ziua mondială a albinelor (ONU)
iconița cuvântului zilei

2021: urdiniș

Ziua Mondială a Albinelor
iconița cuvântului zilei

2020: ponderație

S-a născut în 1935 José Alberto Mujica, cunoscut și sub numele de El Pepe, fost președinte al Uruguayului între 2010 și 2015. A fost considerat cel mai sărac președinte din lume, preferând să-și păstreze stilul de viață simplu și să doneze 90% din salariul său lunar organizațiilor de caritate.
iconița cuvântului zilei

2019: utilitarism

S-a născut în 1806 filozoful britanic John Stuart Mill (d. 8 mai 1873), unul dintre cei mai influenți gânditori liberali ai secolului XIX. A fost un adept al utilitarismului, aducând contribuții importante la dezvoltarea acestei doctrine.