Cuvântul zilei, 21 aprilie 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
carboniza
© imagine Iulia - Miolk

CARBONIZA, pers. 3 carbonizează, vb. I. Refl. (Despre cărbuni) A se descompune termic în lipsa oxigenului din aer sau în prezența unei cantități insuficiente de oxigen; (despre lemne) a se preface în cărbuni (prin ardere) în prezența unei cantități mici de aer; (despre alte materii organice) a se descompune (prin ardere). – Din fr. carboniser.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 21 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: sabin

Potrivit legendei, Roma a fost fondată în 753 î.Hr.
iconița cuvântului zilei

2022: permeabilitate

În 1774 s-a născut matematicianul și fizicianul francez Jean-Baptiste Biot, descoperitor (împreună cu Savart) al legii care le poartă numele (ecuație care descrie valoarea câmpului magnetic în jurul unui conductor parcurs de curent electric).
iconița cuvântului zilei

2021: iscusință

Ziua internațională a creativității și inovației
iconița cuvântului zilei

2020: statori

Conform legendelor, în 753 î.Hr. a fost întemeiată Roma de către Romulus și Remus, marcând astfel nașterea Imperiului Roman.
iconița cuvântului zilei

2019: sfruntat

S-a născut în 1947 cântărețul american Iggy Pop, supranumit „veteranul muzicii punk”, cunoscut pentru concertele sale spectaculoase în care obișnuia să se tăvălească pe scenă pe cioburi de sticlă, să se dezbrace în public, să vomite și să plonjeze pe spectatori.