Cuvântul zilei, 7 martie 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
ardent
© imagine Teodora Pașcanu

ARDENT, -Ă, ardenți, -te, adj. 1. (Livr.) Înfocat, înflăcărat, aprins, pasionat. 2. (Despre nave) Care, sub acțiunea vântului, se întoarce cu prora în direcția din care bate vântul. – Din fr. ardent.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 7 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: forehand

În 1960 s-a născut tenismenul ceh Ivan Lendl.
iconița cuvântului zilei

2023: forte

În 1944 s-a născut Sir Ranulph Fiennes, în Anglia, considerat cel mai mare explorator încă în viață. A condus nenumărate expediții, a fost primul om care a ajuns la cei doi poli și a traversat Antarctica pe jos. În mai 2009, la 65 de ani, a urcat pe Everest.
iconița cuvântului zilei

2022: trambala

Pe 7 martie 1946 cei 167 de locuitori ai atolului Bikini au fost strămutați pentru ca pe insula lor să fie testate bombe nucleare. Ei au fost trambalați pe atoluri învecinate în deceniile următoare, trăind în condiții grele.
iconița cuvântului zilei

2021: stupefiant

S-a născut în 1956 actorul american Bryan Cranston, protagonist în serialul Breaking Bad. Personajul său, Walter White, diagnosticat fiind cu cancer și încercând să asigure viitorul familiei după moartea lui, începe să producă și să distribuie metamfetamină.
iconița cuvântului zilei

2020: matimă

S-a născut în 1971 actorul american Peter Sarsgaard. Printre filmele sale se numără și O lecție de viață.