Cuvântul zilei, 4 martie 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
hurducătură
imagine © Andrea Homorodean

HURDUCĂTURĂ, hurducături, s. f. (Pop.) Zdruncinătură, zguduire; zgomot produs de ceva care (se) hurducă; hurducăială. – Hurduca + suf. -ătură.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 4 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: strigă

Pe 4 martie 1922 a avut loc premiera filmului german Nosferatu: Simfonia groazei. Este cel mai vechi film cu vampiri a cărui peliculă a supraviețuit pînă astăzi.
iconița cuvântului zilei

2023: convulsie

S-a născut în 1948 cîntărețul și compozitorul galez Michael Barratt, cunoscut sub numele de scenă Shakin' Stevens.
iconița cuvântului zilei

2022: parament

În 1988 a fost inaugurată Piramida de la Luvru. Este o structură metalică ce marchează intrarea principală în muzeu și susține un parament de sticlă de 21,64 metri.
iconița cuvântului zilei

2021: expulza

În 2018 Rusia i-a otrăvit pe Serghei și Iulia Skripal cu Noviciok, un gaz iritant dezvoltat pentru a evita alte substanțe cuprinse în Convenția privind Interzicerea Armelor Chimice. Au urmat tensiuni diplomatice soldate cu expulzarea a peste 300 de diplomați ruși, britanici, americani și de alte naționalități.
iconița cuvântului zilei

2020: barifonie

S-a născut în 1951 Chris Rea, cântăreț britanic, cunoscut pentru vocea sa groasă și aspră. Rea a vândut peste 30 de milioane de discuri la nivel mondial.