Cuvântul zilei, 31 decembrie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
antropofag
© imagine Tiberiu

ANTROPOFAG, -Ă, antropofagi, -ge, adj., s. m. și f. (Persoană) care se hrănește cu carne de om; canibal. – Din fr. anthropophage, lat. anthropophagus.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 31 decembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: matol

În 1938 este introdus pentru prima dată în Indianapolis (SUA) celebrul test cu fiolă, efectuat pentru depistarea șoferilor aflați în stare de ebrietate.
iconița cuvântului zilei

2022: casură

S-a născut în 1937 actorul englez Anthony Hopkins. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul Ruptura.
iconița cuvântului zilei

2021: ornitofil

S-a născut în 1943 actorul britanic Ben Kingsley. Printe rolurile sale se numără și cel din filmul Ghidul ornitofilului.
iconița cuvântului zilei

2020: adulmeca

S-a născut în 1908 Simon Wiesenthal, activist evreu austriac care și-a dedicat viața colectării de informații și documente despre criminalii de război naziști implicați în Holocaust în scopul aducerii lor în judecată. A contribuit la prinderea și judecarea a peste o mie de astfel de criminali și de aceea a devenit cunoscut ca vânător de naziști.
iconița cuvântului zilei

2019: criptonim

Actorul american Val Kilmer împlinește 60 de ani. Printre rolurile sale se numără și rolul titular din filmul Sfântul, în care protagonistul își asumă ca nume fictive nume de sfinți catolici în timp ce operează în lumea spionajului industrial.