Cuvântul zilei, 7 septembrie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
recrudescență
© imagine Teodora Pașcanu

RECRUDESCENȚĂ, recrudescențe, s. f. (Med.) Revenire într-o formă mai acută a unei boli sau a unei epidemii după scăderea intensității acestora. ♦ Fig. Reluare într-un ritm mai viu, mai accentuat și mai intens a unei activități, a unei stări etc. – Din fr. recrudescence.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 7 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: torționar

În 2001 a fost prezentat, în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, filmul lui Lucian Pintilie, După-amiaza unui torționar, realizat după romanul Drumul Damascului, de Doina Jelea.
iconița cuvântului zilei

2022: acuitate

În 1965 s-a născut soprana Angela Gheorghiu. De la debutul carierei sale din 1990, a cântat rolurile principale de soprană pe marile scene ale lumii: Royal Opera House of Covent Garden, Wiener Staatsoper, La Scala etc.
iconița cuvântului zilei

2021: colecist

În 2001 chirurgul francez Jacques Marescaux efectuează o operație a vezicii biliare la New York pe un pacient care se afla la Strasbourg. Aceasta este operația Lindbergh, o premieră mondială în telechirurgie.
iconița cuvântului zilei

2020: eflorescență

S-a născut în 1533 Elisabeta I, regină a Angliei și a Irlandei vreme de 44 de ani, ultimul suveran din dinastia Tudor. Domnia sa este marcată de sporirea puterii Angliei pe plan mondial, fiind de asemenea o perioadă de extraordinară înflorire artistică și culturală.
iconița cuvântului zilei

2019: docher

S-a născut in 1909 Elia Kazan, regizor de film american, cunoscut printre altele pentru filmul său Pe chei, care prezintă violența sindicatelor și corupția din lumea docherilor americani.