Cuvântul zilei, 29 iulie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
stărosti
© imagine Ramona

STĂROSTI, stărostesc, vb. IV. Intranz. și tranz. (Pop.) A peți o fată în numele altcuiva. ♦ A rosti orațiile de nuntă; a conduce ceremonia nunții. – Din staroste.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 29 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: intona

Ziua Imnului național. În 1848 are loc prima interpretare în public a imnului Revoluției pașoptiste „Deșteaptă-te, române”, devenit după Revoluția anticomunistă din 1989 imnul național al României.
iconița cuvântului zilei

2022: heliofizică

În 1957 a fost înființată NASA (National Aeronautics and Space Administration), agenție independentă a guvernului Statelor Unite responsabilă cu programul spațial civil, precum și cercetarea aeronautică și aerospațială. Printre proiectele sale se numără și un programul de cercetare în domeniul heliofizicii.
iconița cuvântului zilei

2021: paradox

S-a născut în 1805 Alexis de Tocqueville, gânditor politic, istoric și scriitor francez cunoscut pentru cartea sa Despre democrație în America. El a exprimat paradoxul care îi poartă numele: pe măsură ce condițiile și oportunitățile sociale se îmbunătățesc, crește și frustrarea socială.
iconița cuvântului zilei

2020: sfârlează

S-a născut în 1895 scriitorul și dramaturgul Victor Ion Popa. Printre romanele sale se numără și Sfârlează cu fofează, povestea unui băiat de doisprezece ani care visează să zboare și încearcă să-și construiască un avion.
iconița cuvântului zilei

2019: altorelief

Este inaugurat în 1836 Arcul de Triumf din Paris.