Cuvântul zilei, 9 iunie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
mucalit
© imagine Teodora Pașcanu

MUCALIT, -Ă, mucaliți, -te, adj. (Despre oameni; adesea substantivat) Care știe să stârnească râsul, păstrând un aer serios; poznaș. – Din tc. mukallit.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 9 iunie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: nadă

S-a născut în 1981 Natalie Portman, actriță americană de origine israeliană. A fost nominalizată la Premiul Oscar pentru rolul său din pelicula Ispita (în engleză Closer⁠).
iconița cuvântului zilei

2022: subtiliza

În 1898 s-a născut John Mulholland, magician, scriitor, editor și agent de informații american. În timpul Războiului Rece, a scris un manual de magie pentru spioni în care a expus metode pentru a distrage atenția unui inamic, a-i lua documentele sau a-l otrăvi.
iconița cuvântului zilei

2021: rapacitate

S-a născut în 1961 actorul canadiano-american Michael J. Fox. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul Lăcomie.
iconița cuvântului zilei

2020: melismă

S-a născut în 1978 Matthew Bellamy, muzician și un compozitor englez, cunoscut ca vocalist, chitarist pianist și principalul compozitor al trupei britanice de rock alternativ Muse. Cântecele sale sunt caracterizate și prin folosirea melismelor.
iconița cuvântului zilei

2019: escalada

S-a născut în 1916 politicianul american Robert McNamara. Fost secretar al Apărării al SUA între anii 1961-1968, McNamara a avut un rol important în escaladarea conflictului în războiul din Vietnam.