Cuvântul zilei, 14 octombrie 2016

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
flamură
imagine © Andrea Homorodean

FLAMURĂ, flamuri, s. f. 1. Steag, drapel. ♦ Pavilion triunghiular purtând culorile naționale sau emblema marinei unei țări, folosit pe navele de război. 2. Pavilion triunghiular folosit în codul internațional de semnale pentru semnalizarea cifrelor. – Din ngr. flámmuron.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 14 octombrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: iscodi

În 1927 s-a născut Roger Moore, actor britanic. L-a interpretat pe celebrul spion James Bond.
iconița cuvântului zilei

2022: fervent

În 1964 Premiul Nobel pentru Pace îi era atribuit lui Martin Luther King.
iconița cuvântului zilei

2021: burjui

În 1670 a avut loc premiera piesei Burghezul gentilom de Molière, la castelul Chambord, în fața lui Ludovic al XIV-lea în persoană.
iconița cuvântului zilei

2020: mitografie

S-a născut în 1923 Victor Kernbach, scriitor român de science fiction și specialist în mitologie, autor al multor lucrări din acest domeniu printre care Dicționar de mitologie generală și Miturile esențiale.
iconița cuvântului zilei

2019: acrostih

S-a născut E. E. Cummings, poet, dramaturg, eseist și pictor american. A explorat noi modalități de exprimare poetică, folosind o sintaxă inedită și nerespectând convențiile tipografice. Cummings pictează în litere, risipind pe pagină cuvinte și fragmente de cuvinte, în versuri libere și neconvenționale sau acrostihuri.