Cuvântul zilei, 11 octombrie 2016

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
yom kippur
© imagine Teodora Pașcanu

YOM KIPPUR s.n. Mare sărbătoare religioasă mozaică simbolizînd reconcilierea dintre om și divinitate. [Pron. iom kipur. / < ebr., fr., engl. yom kippur – ziua ispășirii].

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 11 octombrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: planetoid

În 2022 NASA a anunțat succesul deplin al misiunii Dart, concepută pentru a demonstra capacitatea de a proteja Pământul de o ipotetică amenințare de asteroid. Un vehicul spațial experimental a lovit un mic asteroid, la 11 milioane de kilometri de Pământ, iar în urma coliziunii orbita lui s-a modificat, conform așteptărilor oamenilor de știință.
iconița cuvântului zilei

2022: codan

Ziua Internațională a Fetelor (ONU)
iconița cuvântului zilei

2021: plior

În 1802 a fost brevetată parașuta de către aerostierul francez André-Jacques Garnerin.
iconița cuvântului zilei

2020: antalgic

Ziua mondială de luptă împotriva durerii.
iconița cuvântului zilei

2019: diligent

S-a născut în 1884 Eleanor Roosevelt, soția președintelui Statelor Unite ale Americii Franklin Delano Roosevelt, diplomată și activistă pentru drepturile omului. A participat la formarea a numeroase instituții, cea mai notabilă fiind Organizația Națiunilor Unite, prezidând comitetul ce a aprobat Declarația universală pentru drepturile omului.