Cuvântul zilei, 13 august 2016

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
castru
imagine © Gabriel Miu

CASTRU, castre, s. n. Lagăr, tabără romană întărită. – Din lat. castra, -orum.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 13 august în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: baricadare

În noaptea de 12 spre 13 august 1961 a început construcția zidului Berlinului.
iconița cuvântului zilei

2022: carst

Peștera La Verna din Pirineii Atlantici este cea mai mare sală subterană amenajată pentru a fi vizitată, din Franța și din lume. Are o suprafață de 4,3 hectare și un volum de 3,6 milioane de metri cubi. S-a efectuat acolo chiar și un zbor cu balonul cu aer cald. A fost descoperită pe 13 august 1953.
iconița cuvântului zilei

2021: grafomanie

În 1967 se naște Amélie Nothomb, scriitoare belgiană de limbă franceză. Se autodefinește drept o grafomană, spunând că scrie trei romane pe an, dar nu publică decât unul.
iconița cuvântului zilei

2020: fiord

În 1905 Norvegia devine independentă în urma unui referendum la care alegătorii au votat cu o majoritate covârșitoare pentru dizolvarea uniunii cu Suedia. Norvegia este cunoscută ca țara fiordurilor.
iconița cuvântului zilei

2019: bulversant

S-a născut în 1899 regizorul britanic Alfred Hitchcock, cunoscut drept maestrul suspansului. A regizat peste 50 de filme, fiind considerat unul dintre regizorii cu cea mai mare influență asupra posterității.