Cuvântul zilei, 31 iulie 2016

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
areografie
© imagine Oana - Miolk

AREOGRAFÍE s.f. Studiul descriptiv al planetei Marte. [Pron. -re-o- / < fr. aréographie, cf. gr. Ares – Marte, graphein – a descrie].


Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 31 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2020: libel

În 1703, cititorii lui Daniel Defoe au stricat planurile autorităților, aruncând cu flori, în loc de pietre, atunci când autorul a fost expus oprobriului public, fiind pus la stâlpul infamiei pentru vina de a fi scris un pamflet politic.
iconița cuvântului zilei

2019: boscoană

S-a născut în 1965 autoarea britanică J. K. Rowling, cunoscută mai ales pentru scrierea romanelor de fantezie din seria Harry Potter. Romanele îl au ca protagonist pe tânărul vrăjitor Harry Potter, alături de prietenii săi Ron Weasley și Hermione Granger și se desfășoară în cea mai mare parte la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii.
iconița cuvântului zilei

2018: subsecvent

S-a născut în 1933 scriitorul olandez Cees Nooteboom. Printre cărție sale traduse în limba română se găsește și romanul „Următoarea poveste”.
iconița cuvântului zilei

2017: remite

În 2006 Fidel Castro predă puterea fratelui său, Raul Castro.
iconița cuvântului zilei

2015: zgâmboi

101 ani de la nașterea lui Louis de Funès.
iconița cuvântului zilei

2014: zbanghiu

75 de ani de la nașterea actorului Nicu Constantin (decedat în 2009)
iconița cuvântului zilei

2013: populism

1932: În Germania câștigă alegerile național-socialiștii. Populismul combinat cu un extremism atroce ajunge la putere în urma unor alegeri libere câștigate cu peste 38%.
iconița cuvântului zilei

2012: iezuit

În 1556 a murit Ignatiu de Loyola, întemeietorul ordinului iezuiților.

Comentarii