Cuvântul zilei, 27 iulie 2016

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
coturn
© imagine Alexandra Berdan

COTURN, coturni, s. m. Încălțăminte cu talpă groasă de lemn, pe care o purtau în Antichitate actorii de tragedie ca să pară mai înalți. ♦ Fig. Simbol al tragedianului. – Din fr. cothurne, lat. cothurnus.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 27 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: apogeu

În 2018, cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI găsește Luna la apogeu în cel mai îndepărtat punct al orbitei sale în jurul Pământului.
iconița cuvântului zilei

2022: nerozie

S-a născut in 1972 actrița americană Maya Rudolph, cunoscută pentru rolurile sale din emisiunea Saturday Night Live, precum și pentru rolurile sale din film. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul Idiocrație.
iconița cuvântului zilei

2021: sirtă

În 1910 s-a născut Julien Gracq, scriitor francez. Țărmul Sirtelor (Le Rivage des Syrtes) este opera sa reprezentativă.
iconița cuvântului zilei

2020: culuc

S-a născut în 1970 actorul danez Nikolaj Coster-Waldau. Este cunoscut datorită rolului lui Jaime Lannister, cavaler în Garda Regelui, din serialul Urzeala tronurilor.
iconița cuvântului zilei

2019: simulacru

S-a născut în 1929 sociologul și scriitorul francez Jean Baudrillard. Una dintre cărțile sale se numește Simulacru și simulare.