Cuvântul zilei, 24 mai 2016

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
canton
© imagine Alexandra Berdan

CANTON, cantoane, s. n. 1. Clădire echipată cu utilajul necesar supravegherii și întreținerii unui sector de șosea sau cale ferată. 2. Cea mai mică unitate în administrația pădurilor; locuința pădurarului. 3. Unitate teritorial-administrativă în Franța și Canada. 4. Fiecare dintre statele care compun Confederația Elvețiană. – Din fr. canton.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 24 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: policrom

S-a născut în 1895 Marcel Iancu, pictor, arhitect, grafician și eseist româno-israelian, unul dintre inițiatorii mișcării artistice Dada.
iconița cuvântului zilei

2022: indelebil

S-a născut în 1960 actrița britanică Kristin Scott Thomas. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul O vară de neuitat în regia lui Lucian Pintilie.
iconița cuvântului zilei

2021: metodism

În 1738 are loc la Londra, pe strada Aldersgate, pocăința pastorului John Wesley, convertirea sa evanghelică lansând începutul mișcării metodiste.
iconița cuvântului zilei

2020: fastuos

În 1906 hotelierul elvețian César Ritz a deschis la Londra un alt hotel cu numele său, în care fiecare apartament are o baie privată, ca o noutate. Serviciile și dotările de lux au stabilit noi standarde în industrie.
iconița cuvântului zilei

2019: aed

S-a născut în 1941 Bob Dylan, cântăreț, compozitor, muzician și poet american. În anul 2016, i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatură, pentru crearea de noi expresii poetice în cadrul marii tradiții a cântecului american.