Cuvântul zilei, 10 aprilie 2016

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
goeland
© imagine Teodora Pașcanu

GOELAND, goelanzi, s. m. Pescăruș. Stoluri de goelanzi veneau grăbiți din larg, atingînd crestele valurilor cu vîrful aripelor. BART, E. 233.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 10 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: pustiitor

În 1815, a erupt vulcanul indonezian Tambora, provocând moartea a peste 92000 de persoane. Explozia a putut fi auzită la 2600 de kilometri distanță, iar depozitele de cenușă au fost înregistrate la o distanță de cel puțin 1300 de kilometri. Erupția, cea mai mare din istoria înregistrată a lumii, a contribuit la anomaliile climatice globale în anii următori. 1816 a devenit cunoscut drept „anul fără vară” din cauza impactului asupra vremii nord-americane și europene. În emisfera nordică, recoltele au eșuat ducând la cea mai gravă foamete a secolului.
iconița cuvântului zilei

2023: balboa

În 2015, după anunțarea restabilirii relațiilor diplomatice dintre Statele Unite și Cuba, Barack Obama și Raul Castro se deplasează în Panama pentru o întâlnire față în față a șefilor de stat, prima după 1956.
iconița cuvântului zilei

2022: ibum

Ziua Internațională a Fraților și Surorilor
iconița cuvântului zilei

2021: despreuna

În 1970 Paul McCartney anunță destrămarea trupei Beatles.
iconița cuvântului zilei

2020: expozeu

S-a născut în 1847 Joseph Pulitzer, jurnalist și editor american, cunoscut astăzi datorită premiilor Pulizer, acordate anual pentru merite deosebite în jurnalistică, reportaje, fotografie, literatură și numeroase alte domenii.