Cuvântul zilei, 2 noiembrie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
binar
© imagine Carmen Nistor

BINAR, -Ă, binari, -e, adj. 1. Compus din două unități, din două elemente; care se divide în câte două elemente. 2. (Despre plante) Cu organele dispuse perechi. 3. (Mat.) A cărui bază este numărul doi. ◊ Relație binară = relație care are loc între doi termeni. – Din fr. binaire, lat. binarius.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 2 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: felurime

În 2001 a fost adoptată Declarația Universală a UNESCO privind diversitatea culturală.
iconița cuvântului zilei

2022: proscrie

Ziua Internațională pentru Abolirea Impunității în cazul Crimelor împotriva Jurnaliștilor (ONU)
iconița cuvântului zilei

2021: superbie

În 1976 s-a născut Thierry Omeyer, handbalist francez, declarat „cel mai bun portar din toate timpurile” de Federația Internațională de Handbal.
iconița cuvântului zilei

2020: claviatură

S-a născut în 1944 muzicianul britanic Keith Noel Emerson. A fost unul dintre fondatorii în 1970 a formației de rock progresiv Emerson, Lake and Palmer, una dintre cele mai celebre trupe ale anilor 1970, având vânzări de peste 40 de milioane de albume și susținând concerte de proporții.
iconița cuvântului zilei

2019: ecrasa

S-a născut în 1847 Georges Sorel, filosof și teoretician francez al sindicalismului revoluționar. Este cunoscut pentru cartea sa Reflecții asupra violenței în care pledează pentru distrugerea democrațiilor occidentale în scopul mântuirii umanității de mediocritate, conformism și decadență.