Cuvântul zilei, 4 septembrie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
scăpăta
© imagine Carmen Nistor

SCĂPĂTÁ, scápăt, vb. I. Intranz. 1. (Pop.; despre Soare, Lună și alți aștri; la pers. 3) A coborî spre asfințit; a apune, a asfinți. ♦ A aluneca în jos, a cădea, a se cufunda. ♦ (Despre ochi, priviri) A luneca, a se abate de pe obiectul fixat (din cauza oboselii). 2. A sărăci. – Lat. *excapitare.


Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 4 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2019: colligatum

S-a născut în 1768 scriitorul și diplomatul francez François-René de Chateaubriand, considerat fondatorul romantismului în literatura franceză. A scris Miscelanee politice și polemice și Miscelanee literare.
iconița cuvântului zilei

2018: tedeum

Se naște în 1824 Anton Bruckner, compozitor și organist austriac, cunoscut printre altele pentru compozițiile sale religioase.
iconița cuvântului zilei

2017: motet

S-a născut în 1824 compozitorul și organistul austriac Anton Bruckner, cunoscut pentru simfoniile și motetele sale.
iconița cuvântului zilei

2016: planturos

Cântăreața Beyonce împlinește 35 de ani.
iconița cuvântului zilei

2014: fățiș

Termen folosit într-o exprimare publică a premierului Ponta: Sprijinul pe care România l-a acordat Ucrainei, mai mult sau mai puțin fățiș, a fost evident.
iconița cuvântului zilei

2013: inefabil

55 de ani de la inaugurarea festivalului George Enescu, cea mai importantă manifestare culturală care are loc la noi, cu ecouri în întreaga lume.
iconița cuvântului zilei

2012: chateaubriand

În 1768 se năștea Chateaubriand

Comentarii