Cuvântul zilei, 22 august 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
arabesc
© imagine Carmen Nistor

ARABESC, arabescuri, s. n. 1. Ornament specific decorației arabe, care constă din combinații de linii și de motive geometrice sau din combinări de motive reprezentând plante (stilizate). 2. Ornament muzical; p. ext. scurtă compoziție muzicală cu caracter grațios și avântat. 3. Una dintre figurile baletului clasic (inspirată din dansul oriental). – Din fr. arabesque.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 22 august în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: arbănaș

În 1995 s-a născut Dua Lipa, cântăreață britanică. Familia ei este de origine albaneză, din Kosovo. Numele „Dua” este o sugestie de la bunica ei și înseamnă „dragoste” în albaneză.
iconița cuvântului zilei

2022: panegirist

S-a născut în 1902 Leni Riefenstahl, fotografă, operatoare și regizoare de film, dansatoare și actriță germană, care s-a remarcat prin estetica proprie și tehnica de realizare a filmelor. Este una dintre cele mai controversate personalități feminine ale secolului al XX-lea, cele mai cunoscute filme ale sale fiind filme documentare de propagandă pentru partidul nazist.
iconița cuvântului zilei

2021: impiu

Ziua internațională pentru comemorarea victimelor actelor de violență bazate pe religie sau convingere (ONU)
iconița cuvântului zilei

2020: dehobi

Earth Overshoot Day marchează ziua în care umanitatea a consumat toate resursele pe care ecosistemele le pot produce într-un an. Comparativ cu 2019, data a fost mutată cu trei săptămâni, o consecință directă a blocajelor induse de coronavirus în întreaga lume.
iconița cuvântului zilei

2019: analgezic

În 1864 douăsprezece țări europene au semnat Prima Convenție de la Geneva, prin care s-a înființat Comitetul Internațional al Crucii Roșii.