Cuvântul zilei, 17 august 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
preaiubire
© imagine Carmen Nistor

PREAIUBIRE s. v. adulter, corupție, decadență, decădere, depravare, desfrânare, desfrâu, destrăbălare, dezmăț, imoralitate, infidelitate, înșelăciune, necredință, perdiție, perversitate, perversiune, pervertire, pierzanie, pierzare, stricăciune, viciu.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 17 august în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: pean

În 1936 s-a născut Margaret Hamilton, informatician, inginer de sistem și femeie de afaceri americană. A condus divizia de inginerie software din cadrul Laboratorului de Cercetare al MIT, care a dezvoltat software-ul de bord pentru programul Apollo al NASA. Este una dintre persoanele creditate cu inventarea noțiunii de „inginerie software”.
iconița cuvântului zilei

2022: abiturient

Julie-Victoire Daubié, născută în 1824, a fost prima femeie din Franța care a obținut bacalaureatul, pe 17 august 1861. A fost, de asemenea, prima care și-a luat licența în Litere, în 1871, într-o perioadă în care femeile nu erau admise la cursuri la Sorbona. A început și o teză de doctorat despre condiția femeilor în societatea romană, dar a murit de tuberculoză înainte să o termine.
iconița cuvântului zilei

2021: invertit

În 1960 s-a născut Sean Penn, actor și regizor american. A primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în Milk, film biografic din 2008 care arată viața activistului gay / politicianului american Harvey Milk, primul homosexual declarat care a fost ales într-o funcție publică în California.
iconița cuvântului zilei

2020: dihotomie

Coreea a fost divizată în două zone de ocupație militară, sovietică și americană, la nord și la sud de paralela 38.
iconița cuvântului zilei

2019: propulsie

S-a născut în 1872 Traian Vuia, inventator român, pionier al aviației. A inventat primul avion cu mijloace proprii de propulsie, cu care a efectuat în 1906 primul zbor din istoria omenirii, ridicându-se de la sol prin mijloacele proprii ale aparatului.