Cuvântul zilei, 21 iunie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
yoga
© imagine Carmen Nistor

YOGA f. 1) Școală filozofică indiană care urmărește eliberarea eului individual de viață materială și contopirea cu sufletul universal, prin contemplare, imobilizare, extaz mistic etc. 2) Ansamblu de exerciții elaborat de indieni, care vizează obținerea unui control asupra funcțiilor organismului, a unei stăpâniri perfecte a lui prin încetinirea la maximum a respirației și prin atingerea stării de insensibilitate totală. /< fr., engl. yoga

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 21 iunie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: mantra

Ziua Internațională Yoga (ONU)
iconița cuvântului zilei

2022: emolument

În 1948 s-a născut Andrzej Sapkowski, scriitor polonez de literatură fantastică. Este foarte cunoscut datorită seriei de cărți Witcher (Vânătorul), adaptate la un joc video. Inițial a refuzat să primească un procent din profiturile obținute din jocul video ca drepturi de autor, cerând doar 8.000 de euro în numerar. Jocul a avut un imens succes internațional și a contribuit în mare măsură la faima poveștii. Simțindu-se nedreptățit, a pretins apoi 15 milioane de euro de la compania de producție.
iconița cuvântului zilei

2021: microsion

În 1946 a apărut în Statele Unite primul disc microsion.
iconița cuvântului zilei

2020: vigil

S-a născut în 1979 Christopher Pratt, actor american de film. Printre filmele sale se numără și Gardienii galaxiei și Gardienii galaxiei: Vol. 2.
iconița cuvântului zilei

2019: vacuitate

S-a născut în 1905 Jean-Paul Sartre, filozof francez, reprezentant al existențialismului, scriitor (Premiul Nobel 1964), jurnalist și militant social. În 1943, publică cea mai importantă operă a sa, care a pus bazele existențialismului în Franța, Ființa și neantul.